Természetes PREbiotikumok
2021. 11. 01.Farkas Dorina Anna

Természetes PREbiotikumok

A prObiotikumok a bélrendszerünk olyan természetes, élő mikroorganizmusai, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani bélflóránkat.

A prEbiotikumok pedig a prObiotikumok táplálékai. Minél jobban hízlalod a jótékony baktériumaidat a prebiotikus életekkel, annál jobb lesz az életminőséged, energikusabb, boldogabb és kiegyensúlyozottabb leszel 🙂 . A prEbiók nem emészthető tápanyagok, ezért változatlan formában jutnak el a vastagbélbe, így segítik a jótékony bacik szaporodását.

A jótékony baktériumokat sokszor károsíthatják pl. antibiotikus kúrák, vírusfertőzések, helytelen táplálkozás, stressz stb, ebből kifolyólag pedig romolhat az életminőségünk, ezért érdemes táplálkozás területén odafigyelni pár apróságra, amivel rengetek kellemetlenség megelőzhető. :)

Prebiotikumok nagyobb mennyiségben például a következő élelmiszerekben találhatók meg:

*Cikória gyökér, *Árpa, és búzakorpa (itt viszont kiemelném, hogy a legjobb, ha kovászos kenyér formájában fogyaszjuk 🙂 ), *Pitypang zöld (igen, tényleg, és igeeen fogyasztható 😀 ), *Csicsóka, *Spárga, *Fokhagyma, *Vöröshagyma, *Póréhagyma, *Banán (érettebb), *Spenótlevél, *Zab, *Alma, *Konjac gyökér, *Kakóbab (vagy 70% fölötti étcsoki), *Bojtorjángyökér, *Chia és Lenmag, *Tengeri alga (pl. spirulina por formájában).